Attractieparken in Nederland

Heerlijk met het gezin of je partner een dagje er eens lekker tussenuit. Dat kan uitstekend in één van de vele attractieparken in Nederland. In alle delen van ons land zijn wel één of meerdere parken te vinden. Voor alle leeftijden een heerlijk dagje weg. Het leuke is, dat de meeste parken zich onderscheiden door hun opzet, hun karakter, of de leeftijdsgroep waar het park zich vooral op richt.

Efteling
Eén van de meest bekende attractieparken in Nederland is wel de Efteling, in Kaatsheuvel. Oorspronkelijk was de Efteling vooral bekend om het Sprookjesbos, waar allerlei sprookjes tot leven werden gebracht. Tegenwoordig is het Sprookjesbos er nog steeds, maar er is veel meer. Van achtbanen binnen- of buitenshuis, een wildwaterbaan tot de Droomvlucht waar de Elfenwereld tot leven komt. Of wat dacht je van het Land van Laaf? Er is teveel om op te noemen!

Walibi Holland
In dit park kun je genieten van heel wat verschillende achtbanen. Voor de beginners tot de ervaren achtbaantoerist, het blijft spannend. Wil je tussendoor ook even wat anders? Wat dacht je van het grote reuzenrad!

Madurodam
Een oude bekende is natuurlijk ook Madurodam, waar op miniatuurschaal belangrijke gebouwen uit heel Nederland verzameld zijn. Van Ridderzaal, Sint Jan, Schiphol, de Rotterdamse havens en de Euromast, het is er allemaal!

Er is nog meer
Er zijn nog veel meer attractieparken in Nederland. Breng met de jongere kinderen ook eens een bezoek aan Plopsaland in Coevorden of Toverland in Sevenum. Als je ook iets wil opsteken van je dagje uit, bezoek dan het Deltapark Neeltje Jans, het Archeon of Avifauna. Wil je nog meer keuze? Bezoek ook eens Duinrel, de Beekse Bergen, Attractiepark Slagharen of Avonturenpark Hellendoorn. En dan hebben we ze nóg niet allemaal genoemd!