Dierentuinen in Nederland

In Nederland zijn veel grote, maar ook kleine dierenparken te vinden. We bespreken hier de volgende dierentuinen in Nederland: GaiaZOO (mooiste van de Benelux), Burgers Zoo (ga op ontdekkingstocht), Dierenpark Amersfoort (van heel dichtbij), Dierenpark Emmen (natuurlijke beplanting), Artis (oudste en meest monumentale) en Ouwehands Dierenpark (grootste speeljungle).

GaiaZOO 
GaiaZOO in Kerkrade is het jongste dierenpark in Nederland. Het is dan ook een erg moderne dierentuin. GaiaZOO is door Zoosite nu al drie keer op rij verkozen tot de mooiste dierentuin van de Benelux! In de dierentuin reist u in één dag de hele wereld rond. Van de apen in Afrika tot de regenwouden van Amazonia. Of reis door naar de wolven en lynxen in het hoge Noorden.

Burgers Zoo
Bij Burgers Zoo in Arnhem kunt u op ontdekkingstocht door de Bush (tropisch regenwoud), de Desert (woestijn), de Ocean, u ontdekt de Mangrove, u kunt op Safari, ontdekt de Rimba (tropisch regenwoud) en dan heeft u het dierenpark zelf nog niet eens gehad.

Dierenpark Amersfoort 
In Dierenpark Amersfoort beleeft u onverwachtse ontmoetingen met dino’s, ziet u de dieren van heel dichtbij, raakt u de dieren soms zelfs aan en klimmen, klauteren en dansen de kinderen mee.

Dierenpark Emmen
In Dierenpark Emmen vindt u grote groepe dieren, veel exposities en natuurlijke beplanting. De dieren zijn heel dichtbij en hebben de mooiste kleuren. Zie tijgers een sprintje trekken, olifanten een bad nemen en neushoorns, giraffen en vele andere diersoorten leven hier op de Afrikaanse savanne.

Artis 
Tot de oudste dierentuinen in Nederland behoort Artisin Amsterdam. Deze dierentuin bestaat sinds 1838. De dierentuin bevat veel monumentale gebouwen. U vindt in dit park een monumentaal Aquarium, een Planetarium, er is een monumentaal Vogelhuis, een tropisch bos in het vernieuwde Apenhuis en er zijn honderden vlinders in het Vlinderpaviljoen.In Artis komen natuur, cultuur en erfgoed samen.

Ouwehands Dierenpark
Ouwehands Dierenpark in Rhenen is opgericht door Meneer Ouwehands. Op het Ouwehands Dierenpark in Rhenen vindt u Europa’s grootste overdekte speeljungle, het Berenbos, staat u neus aan neus met ijsberen en ontmoet u avonturiers in het park.