Hoe bereid ik mij voor op een roadtrip?

Een vakantie hoeft niet per se ver weg of met het vliegtuig te zijn. In tegendeel zelfs, met een roadtrip kun je veel meer indrukken opdoen dan tijdens een vliegvakantie. Je ziet nu niet alleen op de plaats van bestemming nieuwe dingen. Nee, de gehele reis kun je om je heen kijken en het prachtige landschap zien. Daarnaast kun je vele onverwachte pitstoppen maken bij leuke dorpen of mooie plekjes die je anders wellicht nooit was tegengekomen. Dit klinkt natuurlijk allemaal geweldig, maar hoe bereid je je dan goed voor op zo’n trip? Moet je bijvoorbeeld de gehuurde auto verzekeren of wordt dit voor je gedaan? We geven hieronder een paar tips.

Eigen auto of auto huur?
Voor een roadtrip maakt het in principe niet uit of je met je eigen auto of met een gehuurde auto gaat. Het voordeel van een gehuurde auto is alleen dat je wellicht een ander model kunt kiezen die iets meer roadtrip proof is. Je rijdt door verschillende landschappen met allerlei verschillende soorten wegen, wellicht dat je eigen auto dit niet goed aan kan. In beide gevallen moet je jezelf in ieder geval goed informeren over de soort autoverzekering die je hebt. Gezien je naar het buitenland gaat, gelden er andere regels omtrent schade. In veel landen binnen en buiten de Europese unie is je verzekering geldig. Echter, dien je voor schade wel een allrisk verzekering af te hebben gesloten.

Maak een boekje
Mocht de situatie zich nou voordoen dat er iets gebeurd tijdens je roadtrip, zoals bijvoorbeeld schade, is het altijd handig om een boekje bij je te hebben met daarin een overzicht van belangrijke contacten. Naast je familie leden en vrienden kunnen hier ook contactgegevens in staan van organisaties die je kunt bellen bij pech of schade. Dit zou je ook op je mobiel op kunnen zoeken, maar het kan voorkomen dat je geen bereik hebt of een lege batterij. Pen en papier komt dan altijd nog goed van pas.  

Neem een kaart mee

Naast een contactgegevens boekje, is het ook verstandig om een kaart mee te nemen. Google Maps is natuurlijk voor iedereen een uitkomst, maar op het internet kun je niet altijd vertrouwen. Een ouderwetse kaart is dan je nieuwe vriend. Het is dan wel handig om van te voren een beetje te trainen hoe je nou daadwerkelijk een kaart leest, want dat is ook nog niet zo makkelijk als het lijkt.

Al met al, moet je vooral goed voorbereid zijn op minder leuke onverwachte scenario’s zodat je je hier makkelijk uit kunt redden. Dit maakt je vakantie een stuk leuker en aangenamer.
Eenmaal alles geregeld kan jouw onvergetelijke roadtrip beginnen!

Comments are closed.