Geschiedenis proeven in het Archeon

11062228866_44fc2f7cdc_bAan de Archeonlaan 1 te Alpen a/d Rijn vind je het Archeon. Dit museum wordt ook wel de wereld van de geschiedenis genoemd. Een dagje uit naar dit museum belooft een waar spektakel te worden, zowel voor volwassenen als kinderen. Het geeft je een kijkje in de geschiedenis van Nederland. Zo komen de geschiedenislessen van vroeger of nu pas echt tot leven! Het verhaal van een juf of meester krijgt hier daadwerkelijk vorm.

Wat kun je doen in het Archeon?
Het Archeon in Alpen a/d Rijn is opgebouwd in drie verschillende tijdsperioden, namelijk de Prehistorie, de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen. In elk tijdperk zijn accommodaties nagebouwd die je een indruk geven hoe het er in een bepaalde tijd aan toe ging. Bovendien kun je mee doen aan talloze activiteiten zoals boogschieten, zwaardlopen en varen in een boomstam. Een beroep uitoefenen zoals stadswacht of schaapsherder is eveneens mogelijk.

Voor wie is het Archeon geschikt?
Het Archeon is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met de geschiedenis van Nederland. Het helpt je om de historie beter te begrijpen en bovendien beleef je met elkaar een fantastische dag. Het Archeon is een waar spektakel voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen er veel opsteken.

Wat kost een bezoek aan het Archeon?
Een bezoek aan het Archeon is gratis voor kinderen tot en met 4 jaar. Overige prijzen liggen tussen de 16 en 19 euro. Toch hoef je niet altijd het volle pond te betalen, zeker niet als je gebruik maakt van een kortingscode. Online zijn er diverse kortingscodes of acties te vinden waardoor je voordelig een bezoek kunt brengen aan het Archeon in Alpen a/d Rijn.

Comments are closed.