Dagje Texel

texelNederland heeft verschillende mooie en leuke plekken om een dagje naar toe te gaan: shoppen in Amsterdam, boten kijken in de haven van Rotterdam, naar het strand in Scheveningen… Wanneer je op zoek bent naar net iets anders, dan is een dagje Texel aan te raden. Hier heb je van alles: een centrum om te shoppen, een strand, mooie natuur en je moet er met de boot naar toe, wat ook een behoorlijk avontuur kan zijn.

Prachtige omgeving 
Normaal gesproken ga je met de auto, met de fiets of met het openbaar vervoer naar een leuk dagje weg. Om op schiereiland Texel te komen moet je echter met de boot. Een hele leuke manier van reizen! Alleen het varen is al een avontuur op zich. Je hebt uitzicht over de prachtige zee, je kunt meeuwen voeren aan boord of je kunt binnen in de veerpont genieten van een bakje koffie, terwijl je naar de plek van bestemming wordt gebracht. Voor zowel de kleintjes als de volwassenen is alleen het boottochtje al de moeite waard om naar Texel te gaan.

Verschillende plekken 
Eenmaal op Texel aangekomen kun je naar diverse plekken toe met het openbaar vervoer: kies je voor een gezellig shopmiddagje in het bruisende centrum van Den Burg, ga je aan het strand liggen in badplaats De Koog of ga je dieren bezoeken in EcoMare? Vooral in de zomer, in het toeristische seizoen, is er echt van alles te doen. Je kunt bijvoorbeeld op het strand vliegeren, je kunt surfen in de zee, maar je kunt ook bij één van de vele restaurants een lekker hapje eten. Kijk vlak voordat je weer terug keert naar het vaste land nog naar de zonsondergang vanaf het prachtige strand of vanaf de boot op de terugweg. Texel verveelt nooit.

Comments are closed.