Recreatie dicht bij huis, het kan

Neeltje_JansBen je op zoek naar een leuke en uitdagende vakantie, maar wil je liefst niet te ver rijden? Wanneer je kleine kinderen hebt of niet zo lang weg kan blijven omwille van je werk wil je waarschijnlijk niet te veel tijd verliezen door te reizen. Daarom is het fijn om te weten dat je ook dicht bij huis vele mooie vakantiebestemmingen kan vinden.

Je hoeft hiervoor zelfs niet naar het buitenland te gaan. Nederland beschikt over tal van verrassende vakantiebestemming die zeker de moeite waard zijn om te overwegen. Bovendien is de kans groot dat je vakantie een pak minder gaat kosten, omdat de reiskosten bijna volledig wegvallen. Bij een binnenlandse vakantie heb je immers geen dure vliegtickets nodig.

De Nederlandse kust, een prachtige bestemming voor jong en oud

De Nederlandse kust is niet enkel in de zomer een zalige vakantiebestemming, maar het hele jaar door. Wil je het liefst niet te groots aanpakken en hou je van een compact strand met leuke winkeltjes, gezellige tavernes en verschillende winkeltjes in het dorp? Overweeg dan eens om naar Volendam te gaan.

Natuurlijk kan je ook voor een grotere strandplaats kiezen, zoals Middelburg. Dit is de hoofdstad van Zeeland, waar altijd iets te beleven valt. Je kan er uren shoppen, maar je kinderen kunnen ook hier mooie kunstwerken op het strand bouwen.

Aan bezienswaardigheden geen gebrek aan de Nederlandse kust

Aan onze eigen Nederlandse kust vind je vele leuke bezienswaardigheden. Hier een kleine greep uit het grote aanbod:

  • Deltapark Neeltje Jans
  • De Deltawerken
  • Het Nederlandse belfort in Sluis
  • Het Arsenaal in Vlissingen
  • De monumenten in Zierikzee

Op internet kan je nog veel meer bezienswaardigheden vinden die je kunnen interesseren.

Comments are closed.