Een camper: je eigen vakantiehuis op wielen

camperEen camper is een vakantiewoning en auto in een, ideaal als je ervan houdt om rond te trekken door de natuur en zo nu en dan een camping op te zoeken of gewoon te overnachten in de omgeving. Met een camper kom je op plaatsen waar je met de personenauto op de snelweg langs raast en het zal je de mogelijkheid geven bijzondere vakanties te beleven. Het kopen van een camper is een hele investering, maar ligt met een goede camperfinanciering via Ribankdirect wel binnen ieders handbereik.

Met of zonder alkoof

Er zijn heel veel verschillende soorten campers te koop. Zo zijn er kleine campers voor twee tot hooguit drie personen, maar ook grotere waar je zelfs een vaste slaapkamer in hebt zodat je met zes mensen in de camper kunt slapen. Verder zijn er kampeerauto’s met een alkoof boven de cabine die extra slaapplaatsen biedt.

Wenslijst

Omdat er zoveel te koop is op het gebied van campers is het verstandig om eerst een wenslijstje samen te stellen, zodat je duidelijk op een rijtje hebt wat je precies zou willen hebben in de camper. Hoeveel zitplaatsen en slaapplaatsen heeft de camper nodig? Wil je stoelen in de cabine die kunnen draaien naar het woongedeelte? Hoe groot moet de keuken zijn? En wat moeten de sanitaire mogelijkheden zijn? Als je dat op papier hebt staan, kun je jezelf goed gaan oriënteren op Internet en bij de verschillende dealers.

Occasion

Natuurlijk is het mogelijk om een tweedehands camper te kopen. Hierbij is het belangrijk dat je weet of de auto APK gekeurd is en dat het woongedeelte in goede staat is. Meestal zijn tweedehands campers in goede staat als je ze bij erkende dealers koopt en hoef je bijvoorbeeld alleen matrassen, kussens en eventueel gordijntjes te vervangen. De aanschaf van een camper is een hele investering, maar wel eentje waarvoor je bij je bank geld zou kunnen lenen (let wel op: geld lenen, kost geld), ook voor een tweedehands model.

 

Afbeelding camper

Comments are closed.