Je eigen stacaravan kopen

Het is een hele beslissing: wordt het een gewone caravan, een chalet of toch een stacaravan? Als de keuze is gevallen op een stacaravan, dan zijn er nog verschillende mogelijkheden, types en merken, bijvoorbeeld Lacet stacaravans, verkrijgbaar. Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten bij de aanschaf van een stacaravan?

Wat wil je ongeveer

Voordat je op internet of bij dealers van stacaravans gaat kijken, is het verstandig voor je zelf op te schrijven wat je ongeveer minimaal in de stacaravan wilt hebben. Bijvoorbeeld het aantal (vaste) bedden, hoeveel personen zullen er in de stacaravan verblijven en wat voor een sanitair wil je erin hebben.

Informeer bij campings

Het is verstandig voordat je een stacaravan gaat kopen dat je ook weet waar deze komt te staan. Informeer bij campings naar de mogelijkheden om de stacaravan te plaatsen. Hoe groot mag een stacaravan bijvoorbeeld zijn en hoeveel ruimte hou je dan nog over rondom je vakantiewoning. Dit is handig om te weten voor de grootte van de stacaravan.

Tweedehands

Stacaravans kunnen heel lang mee als ze goed verzorgd worden. Het kan heel aantrekkelijk zijn om een tweedehands stacaravan aan te schaffen. Vaak hoef je namelijk alleen nieuwe kussens voor de bank of een nieuw matras aan te schaffen. Let bij de aanschaf van een tweedehands stacaravan goed op het dak: er kan lekkage zijn ontstaan.

Kijk lekker rond

Het kopen van een stacaravan is heel wat anders dan het aanschaffen van een nieuwe tandenborstel: het is een permanente investering. Kijk daarom goed rond en bezoek verschillende sites en dealers voordat je je keuze maakt. Neem als je de dealers bezoekt ook je wenslijstje mee wat betreft kastruimte, aanwezig sanitair en slaapplekken. Zo heb je altijd bij de hand wat je graag zou willen.

Veel plezier in je nieuwe stacaravan!

Comments are closed.