Een dagje Amsterdam

VondelparkEen leuk uitje hoef je niet ver te zoeken. Nederland heeft zo ongelofelijk veel te bieden dat het soms lastig is om een keuze te maken. Iets wat je gewoon gedaan moet hebben is een dagje in Amsterdam geweest zijn. Wil je het extra leuk maken? Boek er dan een hotelovernachting bij, bijvoorbeeld in het Conscious Hotel Museum Square Amsterdam. Dit hotel ligt dichtbij het centrum van Amsterdam en het Vondelpark.

De Grachtengordel van Amsterdam is iets dat je zeker ervaren moet hebben. Daarom kun je prima een rondvaart maken door de grachten van de hoofdstad. Tijdens de tocht kom je allerlei historische panden tegen uit de Gouden Eeuw. Ook de grote hoeveelheid bruggen mogen niet vergeten worden!

Het Rijksmuseum en het Anne Frank huis

Iedere toerist in Amsterdam brengt natuurlijk een dagdeel door in het Rijksmuseum van Amsterdam. Het is het grootste museum van Nederland en er zijn ruim 1 miljoen kunstwerken te vinden. Beroemd is het Rijksmuseum vanwege “De Nachtwacht” van Rembrandt van Rijn.

Een indrukwekkende ervaring kun je opdoen in het Anne Frank huis. Dit Joodse meisje heeft geschiedenis geschreven door de wereld haar dagboek na te laten van de Tweede Wereldoorlog. In het huis tref je de schuilplaats aan waar ze gedurende de Tweede Wereldoorlog zat ondergedoken.

Het Vondelpark en het Leidseplein

Het Vondelpark is een heerlijke plek om te vertoeven tijdens je verblijf in Amsterdam. In het park worden ook veel openluchtconcerten en theatervoorstellingen gegeven. Uiteraard kun je er ook een heerlijke wandeling maken. Wist je dat er jaarlijks zo’n 10 miljoen mensen het Vondelpark bezoeken?

Wil je culinair genieten, dan is het Leidseplein in de hoofdstad aan te raden. Je vindt hier talloze restaurantjes, bars, eetgelegenheden en caf├ęs. In de winter is ook een schaatsbaan op deze plek te vinden.

Post Tagged with ,
Comments are closed.