Go Glamping!

Je hebt het vast wel eens ergens gehoord: “Go Glamping!” Het is een begrip dat tegenwoordig door iedereen gebruikt wordt. Het klinkt leuk, maar wat is ‘glamping’ nou precies? Kort samengevat is het woord glamping een combinatie van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Het staat dus voor kamperen met luxe in een bijzondere sfeer.

Er zijn in Nederland (en in het buitenland) glampings in overvloed. Zo zijn er o.a. glampings in Noord-Holland, Friesland, Gelderland en Overijssel. Hier kun je bijvoorbeeld kamperen in een tipi, yurt of in een safaritent. Voor als je liever iets verder weg gaat, zijn er tal van mogelijkheden voor glamping in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan Spanje, Frankrijk en België. Maar ook in Noorwegen, Zweden en Finland is het heel goed mogelijk om op deze bijzondere wijze te kamperen. Zo kun je in België overnachten in een sphair en in Finland zelfs in een heuse iglo!

Vaak zitten de sanitaire voorzieningen bij de accommodaties inbegrepen en is er kookgerei aanwezig. Al het goede van een camping, maar met de luxe van thuis dus!

Hieronder drie sfeerimpressies van glampings:

De Witte Merel Deluxe, Belgie, Sphair

De Witte Merel Deluxe, België, Sphair

Hotel Igloo Village, Kakslauttanen, Finland
Hotel Igloo Village, Kakslauttanen, Finland
Mini camping De Bokkesprong, Vrouwenpolder, Tipi
Mini Camping De Bokkesprong, Vrouwenpolder, Tipi

Deze locaties (en meer!) vind je op www.supertrips.nl

Comments are closed.