Handig: tips voor een zorgeloze vakantie


Je out-of-office instellen, de laatste puntjes op de i zetten in je overdracht en dan is het tijd om je laptop dicht te klappen: het is tijd voor vakantie! Je kijkt er al maandenlang reikhalzend naar uit en het is bijna zover! Heerlijk, je ziet jezelf al helemaal zitten – genietend in je strandstoeltje met een ijskoude cocktail in je hand. Zo relaxed als je je nu voelt, wil je natuurlijk het liefst de hele vakantie doorbrengen. Belangrijk is dan wel om goed voorbereid op reis te gaan zodat je niet vlak voor vertrek nog moet stressen over allerlei dingen die niet goed geregeld zijn. Doe jezelf (en je lief, vriendin of wie je reismaatje ook is) een plezier en regel alles voor je weggaat. Wij geven je de tips die je wilt weten voor een zorgeloze vakantie.

Vaccinatie(s) nodig? Dat kan ook thuis

Heb je vaccinaties nodig voor het land waar je heengaat maar heb je je kostbare verlofdagen allemaal al ingeleverd? Geen nood! Gelukkig is het ook mogelijk om je aan huis te laten vaccineren. Zelfs in het weekend of in de avond. Handig! Zo hoef je niet speciaal een dagje vrij te vragen. Bovendien krijg je ook gelijk advies; zo weet je zeker welke vaccinaties verplicht en aanbevolen zijn op jouw bestemming.

Loodzware bagage? Stuur het alvast vooruit

We kennen allemaal de struggle van het inpakken, maar dan ben je er nog niet… Ook dat sjouwen met die bagage is geen pretje. Van je slaapkamer naar de auto, dan weer naar de vertrekhal en vervolgens richting de incheckbalie. Al met al best een gedoe. Gelukkig hoeft dat helemaal niet! Waar je ook heengaat (binnen Europa): je kunt je bagage versturen voor je überhaupt bent vertrokken. Dat betekent: reizen zonder koffers, onhandige rugzakken en losse zakjes. Op het moment dat jij aankomt op de plek van bestemming, staat je trouwe koffer je gewoon al op te wachten. Je kan trouwens ook je fiets versturen, of je kite, surfplank of golfuitrusting. Het werkt ontzettend makkelijk en scheelt jou een hele hoop gedoe en tijd!

Download handige apps vast voor vertrek

Binnen Europa internetten op je smartphone kan gelukkig zonder extra kosten, maar wanneer je deze zomer verder weg gaat, is het een heel ander verhaal. Waar je ook heengaat; het is altijd aan te raden om voor je weggaat wat handige apps op je telefoon te zetten. Enkele aanraders? Maps.Me (offline kaart), Polarsteps (een digitaal reisdagboek) en Google Translate. Toch handig als jij niet verder komt dan ‘una cerveza, por favor’ en de ober geen Engels blijkt te verstaan.

Comments are closed.