Interessante reisbestemmingen dichtbij huis

Dichtbij huis op vakantie

Wanneer je er graag een paar dagen tussenuit wilt zijn, maar je wilt niet al te ver reizen, dan kun je prima een reisbestemming in de buurt zoeken. Dichtbij zoals Londen bijvoorbeeld. Deze unieke hoofdstad van Engeland heeft alles in zich voor een leuke vakantie. Wat dacht je van een bezoek aan de Tower Bridge of de Big Ben? Uiteraard mag een bezoek aan Buckingham Palace ook niet ontbreken. Daar kun je de wisseling van de wacht mee maken.

Romantisch op vakantie in Parijs

Bezoek Parijs wanneer je meer voor een romantische vakantie gaat. De hoofdstad van Frankrijk barst van de romantiek. Zo kun je een boottocht maken met een klein bootje van de rederij, die jou en je geliefde rondvaart over de Seine. Ook het Louvre is een absolute aanrader. Het toppunt van de romantiek bevindt zich echter in de schilderswijk Montmarte. Deze heuvel geef je tevens een schitterend uitzicht over de stad.

Cultuur snuiven in Duitsland

Wanneer je een echte liefhebber bent van kunst, architectuur en cultuur, dan kun je uitstekend terecht in Berlijn. De hoofdstad van Duitsland heeft alles in zich voor een culturele vakantie. Je kunt er bijvoorbeeld een stadswandeling maken die je langs alle hoogtepunten brengt van de stad. Bezoek bijvoorbeeld de Berlijnse Muur of het Rijksdaggebouw. Daarnaast heeft de stad talloze musea waar je je prima kunt vermaken.

Antwerpen ontdekken

Je kunt ook een vakantie boeken naar Antwerpen. Deze havenstad in België heeft alle ingrediënten in zich voor een Bourgondische vakantie. Zo kun je er een bezoek brengen aan de Joodse buurt. Antwerpen staat ook bekend om zijn diamanten en overheerlijke chocolade. Je kunt er urenlang lans de havens slenteren. Maar ook de grote hoeveelheid boetiekjes en exclusieve winkels maken het tot een aantrekkelijke vakantiebestemming.

Post Tagged with , , ,
Comments are closed.