Zeewolde, het best bewaarde geheim van Flevoland

Het dorp Zeewolde ligt in Flevoland. Het is omsloten door weidse polders, uitgestrekte bossen en een randmeer, genaamd het Wolderwijd. De stad Harderwijk ligt aan de overkant. Het dorp is ruim gebouwd en straalt dankzij de prachtige natuur waarmee ze omringt is, de sfeer van een vakantiedorp uit. Door de aanwezigheid van talloze campings en vakantieparken in de nabijheid is het dorp inmiddels ontdekt door veel recreanten en toeristen.

Water, bossen en polder

Toch straalt het dorp rust uit, van massatoerisme is geen sprake. De vakantiegangers weten inmiddels hun weg wel te vinden op het water en de stranden of in de uitgestrekte bossen. Het Horsterwold, met haar bijna ongerepte stiltegebied, leent zich uitstekend voor lange boswandelingen of fietstochten. Dat geldt ook voor het agrarische polderlandschap. De horizon met moderne windmolens is voor menigeen een verrassing en levert mooie Hollandse vergezichten op.

Recreëren

De omgeving van Zeewolde heeft een grote verscheidenheid aan toeristische attracties. Zeewolde is namelijk gemaakt om te recreëren. In het zuiden en het oosten ligt het dorp aan twee randmeren, het Nuldernauw en het Wolderwijd genaamd. In het westen grenst Zeewolde aan het grootste aaneengesloten loofbos van West Europa en aan de Noordkant bevindt zich de polder.

Stranden

De kilometerslange kustlijn is geschikt uiteenlopende watersporten. Het zult u daarom niet verbazen dat een aantal van de bekendste vakantieparken van Nederland, zoals ‘De Eemhof’, het ‘Erkermederstrand’ en de ‘RCN camping’ zich aan deze kuststrook bevinden. Er zijn meerdere stranden voor verschillende doelgroepen. Er zijn zelfs stranden voor hondenliefhebbers.

Centrale ligging

Dankzij de ligging van Zeewolde zijn de bekende attracties zoals ‘Walibi’ en uitstapjes naar steden zoals Amersfoort, Hilversum en Almere nooit meer dan een half uur rijden. Het pittoreske Harderwijk en de Veluwe liggen om de hoek en hartje Amsterdam kost niet meer dan een uur rijden.

Bron foto

Post Tagged with , ,
Comments are closed.