Rotterdam, een bezoek meer dan waard

Markthal_Rotterdam_seen_from_the_Grote_of_Sint-LaurenskerkRotterdam is in 2014 uitgeroepen tot een van de beste steden ter wereld om van een bezoek te voorzien. Als echte Nederlander ontkom je er daarom niet aan om een bezoek te brengen aan deze havenstad. Volgens de reisgids Rough Guides wordt het ook wel het ‘Manhattan aan de Maas’ genoemd.

Wat maakt Rotterdam zo bijzonder en welke bezienswaardigheden mag je absoluut niet gemist hebben?

De mooiste plekjes van Rotterdam

Eigenlijk begint een bijzonder dagje uit in Rotterdam al wanneer je de trein uitstapt op Rotterdam Centraal. Dit gloednieuwe station is recent geopend door Koning Willem-Alexander en is voorzien van een schitterende vormgeving. Vanaf Rotterdam Centraal loop je direct naar het centrum van de stad waar je de Koopgoot vindt, het winkelcentrum van Rotterdam.

Vanaf het centrum kun je doorlopen naar de Erasmusbrug. Deze typerende brug moet je gewoon ervaren hebben. Dichtbij deze haven kun je gemakkelijk een rondvaart maken met de zogenaamde watertaxi. Rotterdam is de havenstad van Nederland, daarom is het zeker aan te raden om 2 uurtjes op het water door te brengen.

De Markthal, de publiekstrekker van 2014 en de Euromast

Publiekstrekker in 2014 zal vooral De Markthal zijn. Deze is te vinden bij de Binnenrotte en zal dit jaar geopend worden. De Markthal is een plek waarin honderden kraampjes te vinden zullen zijn.

De Euromast is natuurlijk een bezienswaardigheden die ook niet vergeten mag worden. Het groene park is bovendien een heerlijke plek om te wandelen wanneer het mooi weer is.

Het vervoer in Rotterdam

Alle bezienswaardigheden in Rotterdam zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Maak gebruik van de tram, bus of metro. Kortom, laat je verrassen door al het mooie dat je kunt vinden in deze stad en boek vandaag nog een dagje uit naar Rotterdam.

Comments are closed.