Varen op het IJsselmeer

Zin in een ontspannen en recreatief uitje in eigen land? Weleens gedacht aan varen op het IJsselmeer? Tijdens de mooie zomerdagen is dit het uitje dat je kunt maken met je familie en/of vrienden. Het IJsselmeer is het grootste watersportgebied van Nederland.

Waar kun je het beste opstappen voor een vaartocht over het IJsselmeer en heb je een speciaal vaarbewijs nodig?

Maak de keuze voor Muiden als vertrekhaven
Op diverse plaatsen rondom het IJsselmeer kun je op de boot stappen. Je kunt bijvoorbeeld de keuze maken voor Muiden als vertrekhaven. Daar liggen meerdere grote en kleine zeilschepen waarmee je het IJsselmeer op kunt. Uiteraard kun je ook ergens anders op de boot stappen. Of je nu een ochtendje wilt varen of een paar dagen, op het IJsselmeer is alles mogelijk.

Zorg in elk geval dat je voldoende eten en drinken bij je hebt en smeer je voldoende in met zonnebrand. Uiteraard kun je ook de keuze maken voor een verzorgde boottocht. Dat is het eten en drinken inclusief.

Het vaarbewijs II is verplicht
Ga je varen op het IJsselmeer? Dan dien je te beschikken over een vaarbewijs II. Word je aangehouden en heb je het desbetreffende vaarbewijs niet op zak? Dan is de kans groot dat je flink wordt beboet, iets dat je beter kunt voorkomen. Zorg daarom dat je het vaarbewijs op zak hebt of laat iemand varen die er de beschikking over heeft.

Een recreatief uitje op het IJsselmeer
Wil je ook genieten van een ontspannen uitje op het water? Huur dan een boot en vaar ontspannen op het IJsselmeer. Zeker in de avonden is het prachtig om de zon te zien ondergaan. Kortom, alle ingredi├źnten voor een recreatieve vakantie zijn aanwezig.

Post Tagged with , , , ,
Comments are closed.