De Kinderdijkse molens – Een dagje uit voor het hele gezin

Wil je graag een leuk uitje maken in de provincie Zuid-Holland waar je met de hele familie naartoe kunt? Kies dan voor een bezoek aan de Kinderdijkse molens. Dit zorgt absoluut voor een avontuurlijke en onvergetelijke dag. Ook de kinderen zullen een bezoek aan Kinderdijk zeker waarderen.

De wereldberoemde 19 molens van Kinderdijk
De 19 molens van Kinderdijk zijn wereldberoemd omdat ze door UNESCO zijn uitgeroepen tot Wereld Cultuurmonument. De molens hadden in de geschiedenis vooral de functie van waterbeheer. De gemeente bevindt zich op de plek waar de Noord en de Lek samenkomen. Het hele gebied is trouwens ook beschermd dorpsgezicht en bekend vanwege Fop Smit, een scheepsbouwer uit de 18e eeuw.

Wat maakt Kinderdijk zo leuk voor een dagje uit?
Kinderdijk bezoeken is om diverse redenen een leuk uitje. Niet alleen maak je er kennis met een indrukwekkend stukje geschiedenis van Nederland, ook is het gehele gebied schitterend om te zien. Je kunt er wandelen, fietsen, varen, molens bekijken en ontzettend lekker eten in een van de horecagelegenheden die Kinderdijk rijk is.

Hoe bereik je Kinderdijk?
Er zijn diverse manieren om Kinderdijk te bereiken. Vanuit Rotterdam en Utrecht zijn de molens het beste met de bus te bereiken. In de drukke zomermaanden vaart er vanaf Rotterdam ook een schip naar Kinderdijk. Uiteraard geniet je dan onderweg van een stukje betoverend Nederland. Natuurlijk kun je Kinderdijk ook met de auto bereiken.

Een ding is in elk geval zeker: je hoeft je geen moment te vervelen in het prachtige Kinderdijk te Zuid-Holland!

Comments are closed.