Zuid-Limburg is een ander Nederland ontdekken

valkenburgZuid-Limburg, het deel van Nederland, dat qua cultuur en natuur soms zo op het buitenland lijkt is misschien wel dé vakantielocatie voor u. De schoonheid van het heuvellandschap is on-Nederlands en de natuurreservaten en de waterrecreatie mogelijkheden zijn ongekend. Daarnaast herbergt Limburg ook nog eens prachtige historische steden.

De reis naar het zuiden

Aangezien iedere niet Limburger vanuit het noorden deze provincie nadert is Arcen in Noord-Limburg de eerste bezienswaardige gemeente. Hier ligt het betoverende kasteelpark Park Arcen met exotische tuinen en vogels. Vervolgens, aan de oevers van de Maas, ligt winkelstad Venlo. Iets zuidelijker ligt het historische Roermond met zijn Maasplassen. Watersportliefhebbers zullen zich hier als een vis in het water voelen.

Thorn en Valkenburg

Door het rijke verleden ontbreekt het in Limburg niet aan prachtige oude huizen. Het witte sfeervolle stadje Thorn in Midden-Limburg is daar een voorbeeld van. Inmiddels zijn we in Zuid-Limburg belandt. Nergens anders vindt je zoveel grotten en kasteelruïnes als in het toeristische en pittoreske Valkenburg.

Maastricht

De meest bezienswaardige stad is echter de hoofdstad Maastricht met zijn mooie bruggen over de Maas. De stad heeft vele honderden oude panden en eeuwenoude vestingwerken. De indrukwekkende kerken drukken een grote stempel op Maastricht en de prachtig gerestaureerde historische gebouwen van de winkelstraten behoren tot de mooiste van Nederland. Het grote plein het ‘Vrijthof’ is hét uitgaansplein van de stad. Vanaf het centrum vertrekken elke dag schepen over de Maas voor een mooie tocht langs de heuvels van het Limburgse land.

Bijna buitenland

Zuid-Limburg met zijn glooiende heuvels doet denken aan het buitenland, maar niet alleen de natuur is anders. Hier heerst een andere cultuur, het bourgondische van Frankrijk, want veel restaurants ademen een sfeer van de Franse haute cuisine. De vakwerkhuizen en de wijnranken doen weer denken aan Duitsland. Zuid-Limburg is een ander Nederland ontdekken.

Post Tagged with , ,
Comments are closed.