Fietsen over de Utrechtse Heuvelrug

Je hoeft helemaal het land niet uit om mooie plekken te ontdekken. Één van deze bijzondere plekken is de groene Utrechtse Heuvelrug, in het midden van ons land. Je kunt er vanaf verschillende plaatsen in Nederland gemakkelijk komen, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer. De Heuvelrug is de ideale plek voor recreatieve fietsers maar ook voor ervaren wielrenners en mountainbikers.

Prachtige routes
Vanaf de Randstad ben je binnen no time op deze bijzondere plek. Wanneer je er wilt gaan fietsen, kun je vanaf Utrecht en andere omliggende dorpen en steden de Heuvelrug gemakkelijk te bereiken. Toch is het aan te raden om de fiets mee te nemen in de auto of om ter plekke ergens een fiets te huren. Er zijn namelijk lange routes te fietsen in dit gebied inclusief de nodige klimmetjes. Er is maar liefst 200 kilometer aan fietsroutes te vinden op de Heuvelrug. Het grootste deel van het gebied is volledig bebost, daarnaast zijn er veel autovrije plekken, waardoor je optimaal kunt genieten van de natuur.

Omliggende steden
Wanneer je de klimmetjes van de Heuvelrug hebt gehad, met de hoogste klim op de Amerongse berg, is het tijd om even bij te komen in één van de omliggende steden. Het groene Rhenen en Wageningen liggen vlak aan de rand van de Heuvelrug. Hier zijn genoeg restaurants en café’s te vinden waar je even kunt pauzeren. Plekken als Leersum en Doorn liggen zelfs op de route. Andere tips om even te stoppen zijn Austerlitz, waar de Piramide van Austerlitz te vinden is. In dit gebied kun je overigens tevens goed wandelen. Er zijn diverse mooie routes te vinden voor verschillende soorten wandelingen.

Comments are closed.