Een dagje naar de Biesbosch

Biesbosch national park, NetherlandsDe Biesbosch is een waterrijke streek in de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant en uitstekend geschikt voor een leuk dagje uit. Het gebied is uitstekend geschikt voor een mooie wandeling, maar nog leuker is het om de omgeving te leren kennen vanaf het water. Zo heb je de mogelijkheid om in de Biesbosch kano’s te huren of een rondvaart te maken over de talloze wateren.

Beleef de natuur van dichtbij

Zowel de actieveling als de rustzoeker zal het in de Biesbosch uitstekend naar zijn zin hebben. Je kunt fietsen over oude dijkjes, langs rivieren lopen of dorpjes aan de rand van de Biesbosch bezoeken. Het is een intense manier om de natuur van heel dichtbij te beleven. De natuur kun je ook beleven door een rondvaart te maken op de fluisterboot.

Enkele dieren die je kunt aantreffen in de Biesbosch zijn bijvoorbeeld de ijsvogel en de aalscholver. Natuurlijk mag ook de bever niet worden vergeten. De bever is al 25 jaar lang vaste inwoner van de Biesbosch. Heel soms komt ook de zeearend langs. Zorg daarom dat je je camera en verrekijker bij je hebt.

Eten en drinken in de Biesbosch

Na een heerlijk dagje uit in de Biesbosch, kun je gezellig gaan eten in een van de horecagelegenheden. Dit kan in allebei de provincies. Zowel Noord-Brabant als Zuid-Holland bieden je de nodige versnaperingen aan. Dit kan zowel een lunch of diner zijn als een kopje koffie met appeltaart en slagroom.

Kortom, voor een gezellige dag kun je in de Biesbosch uitstekend terecht. Je zult aan het einde van de dag voldaan naar huis terugkeren! Wellicht is het slim om bepaalde activiteiten of excursies van tevoren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Post Tagged with , , ,
Comments are closed.