Genieten aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur heeft wereldwijd een grote aantrekkingskracht onder de rijken der aarden, niet in de laatste plaatsen door de prachtige natuur en het heerlijke klimaat. Ieder jaar weer zijn er veel toeristen in Frankrijk tijdens de zomervakantie om te genieten van de zon en de zee in plaatsen als Nice, Cannes en Saint-Tropez. Toegegeven, het is niet de goedkoopste plek op aarde om je vakantie door te brengen maar wel een hele mooie. Wie echter aan geld geen gebrek heeft zal hier heel wat plezierige uurtjes kunnen doorbrengen. Populaire plaatsen aan de Côte d’Azur zijn bijvoorbeeld Cannes, Nice en Saint-Tropez.

Filmfestival van Cannes

Een van de grote trekpleisters van Cannes is toch wel het jaarlijkse filmfestival. Het filmfestival van Cannes is internationaal toonaangevend en ieder jaar weer bezoeken vele internationale celebrities het festival. Het is dan echt een komen en gaan van grote sterren, het gaat dan om zien en gezien worden. De dames zijn gekleed in de mooiste design jurken en de heren meestal in mooie smokings. Sinds 1946 wordt het festival gehouden in de Franse stad Cannes aan de Côte d’Azur. De media besteedt heel veel aandacht aan het festival en het is onder andere om die reden dat veel filmsterren het festival bezoeken om zo in de schijnwerpers te komen en te blijven. Daarnaast is het de ideale gelegenheid voor filmproducenten om hun nieuwste films te vertonen. De belangrijkste prijs van het festival is de Gouden Palm voor de beste film. In ieder geval is het filmfestival van Cannes een uitgelezen kans om beroemde filmsterren in het echt te aanschouwen.

Prachtige stadje Nice bezoeken

Wie richting de Côte d’Azur vertrekt is het prachtige stadje Nice eigenlijk een must om te bezoeken> De stad stamt uit de 4e eeuw voor Christus en heeft een schitterende oude stadskern waar veel invloeden van lang geleden nog terug te vinden zijn. Wie houdt van antiek is in Nice op de juiste plek, in het oude stadshart wemelt het van de antiekwinkeltjes. Er is een echte antiekwijk bij de haven met werkelijke schitterende woonwinkels waar de mooiste meubels en antiek te koop is. Maar het is het ook heerlijk om met een boot langs de kust van Nice over de Middellandse zee te varen en te genieten van het prachtige uitzicht.

De haven van Saint-Tropez

Net zoals Nice en Cannes heeft ook de plaats Saint-Tropez in Zuid-Frankrijk een enorme aantrekkingskracht op de jetset. Ieder jaar weer strijken vele filmsterren en popsterren hier neer om even te relaxen in deze prachtige stad aan de Middellandse zee. Beroemd is Hotel La Ponche, gelegen bij de haven en bekend om zijn uitstekende visrestaurant. Het hotel heeft een terras dat uitkijkt op zee en is zeer populair bij de rijken der aarde. Vele jaren woonden hier vooral kunstenaars en artiesten, vergelijkbaar met Ibiza, maar tegenwoordig zijn het vooral toeristen die de stad bezoeken.

Comments are closed.